Русия

Вашата оценка
Трудно е да си представим нещо по-сложно и разнообразно от огромната Русия. Тук духът на строгата и елегантна архитектура остава в бюрократичен Петербург, а столицата със своите куполи, е люлката на руската държавност.

Забележителностите в Русия за някои са безкрайните степи, билките на тайгатаи цъфтящата през пролетта тундра. Други харесват богатите архитектурни паметници на големите градове, където животът никога не спира дори за минути. Каквото и да предпочитате като турист, екскурзията в Русия има поне що за всеки.

Москва и Санкт Петербург от година на година като магнит привличат стотици хиляди туристи - музеи, художествени галерии, дворци, църкви, манастири, паметници, исторически сгради, градини и паркове, театри и концертни зали, ледени пързалки и водни паркове - всичко това в изобилие, на север, в официалната столица. В Санкт Петербург културният живот е в разгара си: фестивали, панаири, изложби, спортни събития.

В района на Архангелс с неговите дървени къщи и тротоари, облицовани с дъски можете да видите уникални музеи и резервати. Област Волга пък е изненадващо богата на всякакви чудеса - родното място на пелмените, калашников и Чайковски.
Урал привлича хората, които обичат девствена природа, опасни вертикални склонове, стари изоставени фабрики, и първите участъците на железопътната линия. Краснодарска област е съкровищница на морски курорти в Русия. Тук са най-добрите оферти за Русия и морските курорти на страната: Анапа, Геленджик, Сочи, Адлер. Кавказ е преди всичко известен с красивите си минерални извори.

За Русия и възможностите за почивка там може да се каже много, но най-добре да преживеете страната и взъможнжстите за отдих, които предлага сами.

 
 
 
 
 
 
 
 
8 дни / 7 нощувки
2095 лв.
Дати: 21.09.2018 г.
8 дни / 7 нощувки
2248 лв.
Дати: 25.09.2018 г.
8 дни / 7 нощувки
2285 лв.
Дати: 28.12.2018 г.