Куба

Вашата оценка 5 от 1 глас
  Екскурзия в Куба и Мексико - Варадеро, Хавана, Мексико сити и Канкун
Код на оферта: 479834

Маршрут:
Варадеро, Хавана, Мексико сити и Канкун

5555

12 дни / 9 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  14.11.2020 г.


 

Програма
Допълнителна информация
1 ден
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 21:20 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч.

2 ден
Отпътуване за Хавана в 02:25 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летището в Хавана в 09:10 ч. Посрещане от представител на местната агенция. Отпътуване за Варадеро. Пристигане във Варадеро. Настаняване (след 14.00 ч.) в хотела на база All Inclusive. Свободно време във Варадеро – най-известният курорт на Куба, превърнал се във визитна картичка на острова. Живописните му плажове с белоснежен фин пясък и лазурните води на Атлантическото крайбрежие са на челно място в класацията за най-чисти плажове в света. Плажната ивица на Варадеро се простира на цели 20 км и е защитена от най-големия коралов риф в Карибско море, а приказните морски дълбини и техните обитатели няма да оставят равнодушен нито един от любителите на подводните спортове – на разположение на посетителите са множество дайвинг центрове и огромна територия за гмуркане. Животът тук кипи не само през деня, но и през нощта. Живата музика, горещите ритми и екзотичните коктейли правят кубинските нощи незабравими. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време за плаж и престой в хотела на база All Inclusive. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време за плаж и престой в хотела на база All Inclusive. Нощувка.

5 ден
Закуска. Отпътуване за долината Винялес в Пинар дел Рио – уникален пейзаж, осеян с гъсти гори и хълмове от гигантски карстови образувания, наречени „моготи“. Фотопауза при Лос Хасминес, откъдето се открива удивителна гледка към долината и моготите. Прекрасната долина е обградена от величествени коркови палми. Това е един от най-плодородните райони на Куба, където се отглежда, събира, суши и преработва най-висококачественият тютюн в света. Тютюневото растение достига пълната си височина между ноември и февруари. След като реколтата приключи, до октомври се засаждат други култури като маланга, юка, царевица. През 1999 г. долината Винялес е обявена за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Туристическа програма във Винялес, чиято главна улица е оградена от пъстроцветни дървени къщи, запазени от колониалната епоха. Обяд. Посещение на ферма за тютюн, където ще се запознаете с технологията на отглеждането на тютюна. Отпътуване за Хавана. Настаняване. Нощувка.

6 ден
Закуска. Отпътуване по стъпките на Хемингуей: посещение на вила „Ла Финка Вихия“ – бившият дом на американския писател, превърнат в музей; посещение на Кохимар – малко рибарско селище, вдъхновило Хемингуей да напише известната си творба „Старецът и морето“ и където се намира статуята на писателя. Туристическа програма с включен обяд в традиционен кубински ресторант в Хавана: Катедралният площад; Площадът на оръжията с Двореца на генерал-капитаните, където днес се помещава Градският музей на Хавана; морската алея „Малекон“; площад „Свети Франциск от Асизи“ с едноименния манастир, построен през XVII век и седалище на францисканците до XIX в.; посещение на популярния музей „Клуб Хавана Ром“ с възможност за дегустация на известния ром; Площадът на Революцията. Свободно време. Нощувка.

7 ден
Закуска. Трансфер до летището за полет до Мексико. Пристигане на летището в Мексико сити. Посрещане от представител на местната агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

8 ден
Закуска. Панорамна обиколка на град Мексико: площад „Сокало“, един от най-големите в света; Катедралата; Националният дворец – седалище на мексиканското правителство с невероятните фрески на художника Диего Ривера. Посещение на световноизвестния Антропологичен музей. Свободно време. Нощувка.

9 ден
Закуска. Трансфер до летището за полет до Канкун. Пристигане на летището в Канкун. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Трансфер до хотела. Настаняване (след 14.00 ч.) в хотера на база All Inclusive. Свободно време. Нощувка.

10 ден
Закуска. Свободно време за плаж и престой в хотела на база All Inclusive. Нощувка.

11 ден
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 10.10 ч. с полет на авиокомпания "Turkish airlines" за Истанбул.

12 ден
Кацане на летището в Истанубл в 06.15 ч.За дата на отпътуване 12.02.2020 г.:Отпътуване за България в 14.45 ч. с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане на летище София в 15.05 ч.За дата на отпътуване 10.03.2020 г.:Отпътуване за България в 20.10 ч. с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане на летище София в 20.25 ч.

Дата Единична стая Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Двойна стая със спалня (не се гарантира)
14.11.2020 г. 6568 € 5555 € 5555 €


Подобни оферти
6384 лв.
13 дни/ 11 нощувки
дати:
18.10.2020г.
 
3784 лв.
10 дни/ 7 нощувки
дати:
20.11.2020г.
 
Последно разглеждани
Екскурзии
5555
12 дни/ 9 нощувки
дати:
14.11.2020г.
 
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: