Куба

Вашата оценка
  ОЧАРОВАТЕЛНА КУБА И ПЛЕНИТЕЛНИТЕ ПЛАЖОВЕ НА РИВИЕРА МАЯ, МЕКСИКО
Код на оферта: 480420

Маршрут:
София – Истанбул - Хавана – Винялес – Сиенфуегос – Тринидад – Хавана - Канкун – Чичен Ица – Канкун – Истанбул - София

6192 лв.

12 дни / 9 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати: 


 

Програма
Допълнителна информация
НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

ДЕН 1 : 04/03/2020 СОФИЯ- ИСТАНБУЛ - ХАВАНА
Заминаване от летище София, терминал 2 за Хавана с полет през Истанбул в 21:20ч. Кацане в Истанбул в 23:40ч

ДЕН 2 : 05/03/2020 – ИСТАНБУЛ – ХАВАНА (обяд и вечеря)
Свързващ полет за Хавана в 02:25ч.
Пристигане на летище Хосе Марти, Хавана в 08:10ч и посрещане от представител на местния партньор. След пристигане ще направим обиколка на Хавана (включена в цената).
Обиколката ще започне с посещение на площада на Революцията (Plaza de la Revolucion), след това ще преминем през района Ведадо (Vedado), гробницата на Христофор Колумб.
Ще се отправим с автобус по Ла Рампа (La Rampa - главната улица със заведенията и хотелите на Ведадо) до крепостта Ел Моро (El Morro) илаа Кабана (La Cabana), намиращи се на крайбрежния булевард Малекон. Продължаваме с нашия автобус към Президентството, Централния парк, като ще минем през булевард Прадо, който свързва Малекон със Стара Хавана.
В Стара Хавана (La Habana Vieja) ще направим пешеходна обиколка, която включва площада на Катедралата, площада на Оръжията, Стария площад и площада Сан Франсиско. Ще посетим Музея на рома и ще обядваме в местен ресторант (включен в цената).
След края на тура, се отправяме към нашия хотел Iberostar Parque Central 5* или подобен. Настаняване и вечеря в хотела.
Вечерта около 21:20ч – възможност за посещение на музикално вариете Tropicana шоу (срещу допълнително заплащане и по желание; 107 евро на човек). Известното вариете шоу, което се посещава от милиони туристи всяка година, ще ви представи културата и традиционните местни танци в невероятен спектакъл от 22:00ч до 23:45ч. В цената е включен трансфер до и от мястото на провеждане на шоуто, както и входната такса за шоуто.
Или
Вечерта около 21:20ч – възможност за посещение на музикално вариете шоу в известното Habana Café (срещу допълнително заплащане и по желание; 80 евро на човек). Вариететното шоу се провежда на закрито в хотел Melia Cohiba и е прекрасна алтернатива на шоуто Tropicana. Спектакълът започва в 22:00ч и продължава до 23:45ч. В цената е включен трансфер до и от мястото на провеждане на шоуто, както и входната такса за него. Нощувка.

ДЕН 3 : 06/03/2020 – ХАВАНА – ВИНЯЛЕС – ХАВАНА (183км, около 3ч с автобус; закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Днес ви предлагаме целодневен тур до живопистната долина Винялес (включено в цената).
Отправяме се към района на Пинар дел Рио (Pinar del Rio), известен с многобройните си ферми за производство на тютюн. Ще посетим една от тях, където ще ни разкажат повече за отглеждането, събориането и сушенето на тази ценна суровина. Ще имате възможност да си купите оригинални кубински пури на доста изгодна цена (не са маркови, но са автентични).
Продължаваме към панорамната тераса в долината Винялес с прекрасна гледка към ниските хълмове в долината, известни като моготес (mogotes). Тук има възможност да опитате от коктейла пина колада (piña colada). Ще спрем за обяд в ресторант в близост до стената на праисторията (модерен туристически обект от 1961г, на който се представя в шарена смесица историята на човечеството от древността до наши дни). Обядът е включен в цената. Следва посещение на Пещерата на Индианците, в която има кратък пешеходен преход и придвижване по подземната река с лодка, където ще ви покажем пещерни рисунки. Около 18:00ч връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 4 : 07/03/2020 – ХАВАНА – СИЕНФЕУГОС (около 250км или 6ч с автобус; закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за централната част на острова Сиенфуегос, наричан още „Перлата на Юга“. Един от най-красивите и развити индустриални градове на страната, Сиенфуегос ще ни очарова с добре запазената си архитектура от 19 в. и 20 в. По пътя ще спрем в Ла Бока де Гуама, градче разположено в най-южната част на провинция Матансас (провинцията е една от най-големите в западната част на страната, а едноименният град се намира на около 90 км от Хавана и на 32 км от известният курорт Варадеро). Тук ще посетим крокодилска ферма, в която има повече от 4000 екземпляра на различни възрасти. Също така, ще разгледаме и едно от селищата на индианците таино, които са коренните жители на този район на страната. В парка Таино ще видим повече от 25 скулптури на индианците, които ни представят за техния бит и култура.
Обяд в местен ресторант (включен в цената). В Сиенфуегос ще се разходим в парка Хосе Марти, след това продължаваме по централния площад където се намират и всички по-забележителни сгради като театъра Томас Тери, дворецът Фере, както и дворецът де Вайе, разположен в историческа сграда, датираща от началото на 20 в., превърната днес във висококатегориен хотел.
На залез слънце ще направим круиз в залива на Сиенфуегос (включен в цената). По време на едночасовата разходка, ще имате възможност да се насладите на гледката към града и Карибско море. Пристигане вечерта в хотел Jagua by Melia 4* или подобен, настаняване. Вечеря и нощувка.

ДЕН 5 : 08/03/2020 – СИЕНФУЕГОС – ТРИНИДАД – СИЕНФУЕГОС (82 км, около 1,30ч с автобус; закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване към Тринидад – провъзгласен за част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО пред 1988г, това е един от най-романтичните колониални градове в Куба. Ще посетим музеят Кантеро, в който ще ни разкажат за културата и историята на този прекрасен град. Следва обяд в местен ресторант (включен в чената). Обиколката продължава с посещение на къщата Канчанчера, построена в типичен колониален стил от 18 в., където ще опитаме традиционният коктейл с ром. Свободно време за разходка в центъра и покупка на сувенири. Връщане в Сиенфуегос. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 6 : 09/03/2020 – СИЕНФУЕГОС – ХАВАНА (250 км, около 6ч с автобус) – КАНКУН – РИВИЕРА МАЯ (2ч полет; закуска и вечеря)
Закуска. Ранен трансфер до летището за полет до Канкун, Мексико.
Кацане в Канкун, посрещане от представител на местния партньор и трансфер до хотел Riu Dunamar 5* или подобен в Ривиера Мая. Настаняване и нощувка.

ДЕН 7 : 10/03/2020 РИВИЕРА МАЯ – ЧИЧЕН ИЦА (220 км, около 2,45 ч трансфер с автобус, обща продължителност на екскурзията около 10ч; закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Днес ще направим екскурзия до древния град Чичен Ица и сеноте Ик Кил с включен обяд - едно от седемте нови чудеса на света (включено в цената). Разглеждане на Пирамидата на Кукулкан датираща от 6 в. след новата ера, посветен на бога на маите Кукулкан. Височината на пирамидата е 30 м., а дължината на страните ѝ е 55 м. Пирамидата има стълба с 365 стъпала, символизиращи дните на годината. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на Кукулкан пленени войни от вражеските армии. Наблизо са Храма на черепите, Храма на ягуара, игрището, площада с хилядата колони, свещенната стена, легендарната обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар (не се посещават). Обяд в местен ресторант (включен в цената). Продължаваме към сеноте Ик Кил – един от многото естествени водни пещери, типични за района на п-в Юкатан. Ообразувани са от срутване на варовикови скали, в които преди това се е задържала дъждовна вода в скални кухини, които се превръщат в дълбоки естествени кладенци, обагрени в синьо-зелени цветове. Много от тях са заобиколени от гъста растителност. В някои водата стига почти до повърхността на земята, а в други е много по–надълбоко. Спелеолозите (учените, изучаващи пещерите) и гмуркачите са се опитвали да изучават сеноте, но често не са успявали да достигнат до дъното поради голямата дълбочина. Градовете и церемониалните центрове на маите са възникнали около тези сеноте, тъй като те били важен водоизточник и са ги смятали за дом на бога на дъжда Чак. До известните останки на Чичен Ица са открити няколко сеноте и ние ще посетим един от тях. Ще имате възможност да се изкъпете в ярко сините води на пещерата. Отпътуване обратно към Ривиера Мая. Нощувка.

ДЕН 8 : 11/03/2020 РИВИЕРА МАЯ (всичко включено)
Закуска. Днес ви предлагаме опция за целодневна разходка с катамаран до Острова на жените (срещу допълнително заплащане, 210 евро на човек, продължителност на екскурзията около 7 ч.). Ще имате възможност да се потопите в кристалните води на Карибско море, да се радвате на красивия подводен свят изпълнен с цветни рибки и корали. Шнорхелинг екипировката е безплатна. В цената има и включен обяд в един от частните плажни клубове. Забавлявайте се и се докоснете до подводната красота на морето в този изпълнен със слънце и прекрасни емоции ден. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 9 : 12/03/2020 – РИВИЕРА МАЯ (всичко включено)
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Тулум и Коба с включен обяд (срещу допълнително заплащане, 145 евро на човек, обща продължителност на екскурзията около 9 ч.).
Ще се потопим в историята на полуостров Юкатан и ще посетим археорлогическият комплекс Тулум, от който се открива невероятна гледка към морето. Той е сред най-късните градове на маите. Достига своя разцвет през 13-15 в., като просъществува 70 години след началото на завладяването на региона от Испания. Следва обяд в местен ресторант (2 напитки включени в цената). Продължаваме към следващата спирка – Коба, част от великата майска цивилизация, живяла тук от 300 г. пр.н.е. до 1524 г. Градът бързо се разраства пмежду 500 г. и 600 г. сл.н.е. , когато населението му се умножава и се превръща в център на южната част на Юкатанския полуостров с обширни територии с обработваема земя, получава контрол над търговски маршрути и пристанища, както и притежава най-важното за всеки маянски град - достъп до обилни водни ресурси. Нощувка.

ДЕН 10 : 13/03/2020 – РИВИЕРА МАЯ (всичко включено)
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна eкскурзия до парка Ешкарет (срещу допълнително заплащане, 210 евро на човек, продължителност на екскурзията около 12ч), където ще имате възможността да плувате с делфин или да направите шнорхелинг в подводни пещери, ще срещнете папагали и фламинго, ще погалите костенурки и скатове. Изключително колоритно изживяване, което накрая ще завърши с богата шоу програма, показваща културата на древните маи и битките, водени на Чичен Ица. В целодневната екскурзия е включен и обяд на блок маса с включени неограничено количество безалкохолни напитки. Нощувка.

ДЕН 11 : 14/03/2020 – РИВИЕРА МАЯ – КАНКУН – ИСТАНБУЛ (закуска)
Закуска. Ранен трансфер до летището за полет до Истанбул в 10:10ч.

ДЕН 12 : 15/03/2020 – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Пристигане в Истанбул в 06:15ч. Свързващ полет за София в 08:35. Кацане в България в 08:55ч.
Подобни оферти
6384 лв.
13 дни/ 11 нощувки
дати:
18.10.2020г.
 
3784 лв.
10 дни/ 7 нощувки
дати:
20.11.2020г.
 
Последно разглеждани
Екскурзии
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: