Царево

Вашата оценка 5 от 1 глас

Странджа - загадъчна и красива, чудесно място за лятната Ви почивка.


Най-южната част от българското черноморие се намира в Природен парк Странджа. Тук са градовете Царево и Ахтопол и селата Варвара, Синеморец и Резово. Спокойно можем да кажем, че това са най-девствените плажове останали по морето.

 

Нека започнем с Царево, това е най-голямото населено място в региона. Около града се намират плажовете Арапя и Нестинарка. Арапя е малък китен плаж, който в миналото е бил само къмпинг за бунгала, каравани и палатки. Днес обаче зоната около плажа се разраства и вече има изградени много хотели, къщи за гости и заведения. Нестинарка е друг бивш къмпинг, който в момента е застроен с модерни хотели, предлагащи всички удобства, на достъпна за българския потребител цена.

 

Малко по-надолу от Царево по пътя за Ахтопол се намира село Варвара. Тук ще намерите много малки и средни хотели, които предлагат уют и спокойствие, предпочитани от хората, живеещи в по-големите градове.

 

Ахтопол е втория черноморски град, който се намира в Странджа, той е древно пристанище основано от гърците около 430 г. пр. н.е. Плажната ивица тук е много дълга и красива. Около плажа няма почти никакви строежи и това ви дава възможност да се насладите на невероятната природа.

 

 

Още по на юг се намира село Синеморец. Там има няколко суперлуксозни хотела и два невероятни плажа. Северния плаж е по пясъчната коса при устието на река Велека, а южния плаж се казва Бутамята и е изключително красиво място, което си заслужава да се види.

След Синеморец единственото населено място е село Резово, което е на самата граница с Турция. Между Синеморец и Резово обаче има две райски кътчета, които не бива да пропускате.

 

Първото е плаж Липите до който може да се стигне пеша, по пътека през скалите от плаж Бутамята или с кола по черен път, който се отбива от пътя Синеморец – Резово. Поради своята отдалеченост и ограничена достъпност този плаж е предпочитан от нудистите.

 

 Вторият девствен райски плаж в тази местност е Силистар. Там има малък къмпинг, но трябва да знаете, че няма изградена електропреносна система и можете да разчитате само на генератори. Плаж Силистар е едно от малкото места, където можете да видите застрашените от изчезване пясъчни лилии.

 

 

 

 

 

 

 Ако планирате лятната си почивка в този край на България, трябва да посетите и културната забележителност „Баста”, край Малко Търново. Там се намират мистериозни геоглифи, за които се предполага, че са дело на древните египтяни.

 

Ако всичко споменато по-горе ви е заинтригувало, можете още от сега да планирате лятната си почивка в Странджа с Бултравел. На интернет страницата им ще намерите подробно описание на всички хотели в региона.

 

Пътувайте с BulTravel, Вашият онлайн туристически агент. Планирайте свободното си време и организирайте своята ваканция в Царево и невероятните плажове около него или екскурзия до Станджа планина. Резервирайки с BulTravel, вземете отстъпка и спестете пари. Приятно прекарване на Вашата мечтана почивка.