Оферти за екскурзии, почивка и ваканция за Егейска Турция

Вашата оценка 5 от 1 глас
Егейска Турция
Почивката в Егейска Турция в много отношения се различава от тази в Анталия. Климатът е по-сух и целият курорт и инфраструктурата му е по-компактен. На брега на Егейско море, както и в Анталия, има клубове, където можете да отседнете и предлагат всичко. Основните оферти за Егейска Турция са за Мармарис, Ичмелер, Фетие, Бодрум, Кушадасъ и Дидим.

Заради ширината на брега тук, климатът се характеризира с постоянство. В най-горещите месеци (юли и август) температурата се задържа около 30 градуса, а водата се затопля до 26 градуса. През най-студените месеци - януари и февруари - температурата пада до около 10 градуса. Благодарение на почти постоянния вятър, който духа от морето, топлината не се чувства.

Ако сте решили да дойдете на екскурзия до Егейска Турция, ще намерите, както и в Анталия, клубове от типа на градските хотели. Въпреки това, идеята да почивка полупансион, не е напълно завладяла местните курорти, въпреки, че работищи по тази система хотели можете да намерите.

Широко популярни след за любителите на плажа е полуостров Чешме, където почивката е не само приятна, но и полезна: на полуострова има много минерални извори, които възстановяват организма и го освобождават от градсия стрес.

Забележителностите в Егейска Турция са много - областта е чудесно място не само за почивка на плажа, но също така и за културен туризъм. Малко хора са наясно, че около 80% от паметниците на античността, се намират на територията на Турция, а не в Гърция.

Културната столица на Егейска Турция е Измир - един от най-интересните и красиви градове на съвременна Турция. Измир се смята за много древно селище в Турция, за първи път споменато преди повече от 3000 години. Древната крепост е построена от един от генералите на Александър Велики, а тук се намира и мавзолеят на Тантал - човекът, който е бил осъден да търкаля камък нагоре по хълма, както и баните на Диана ... Легенди? Разбира се! Или може би не? Да разгледайте най-интересните забележителности на града не е трудно, дори и в жегата - пет реки, протичащи през Измир, осигуряват прохлада за местните, и за туристите.

Град Кушадасъ е друга популярна дестинация. Морско пристанище, и стара крепост, любимо място на страшния Барбароса, във времето доста мирни мореплаватели са смятали Измир за крепост на злото. Днес обаче никой не мисли за това, докато се къпе в слънчевите лъчи и пръските на соленото Егейско море.

Хотели в Егейска Турция
Приморско, България
70 лв.
Царево, България
62 лв.
Царево, България
41 лв.
Екскурзии в Егейска Турция
6 дни / 4 нощувки
439 лв.
5 дни / 4 нощувки
285 лв.
Дати: 28.04.2021 г. , 20.05.2021 г.
3 дни / 2 нощувки
215 лв.
Дати: 07.08.2020 г. , 21.08.2020 г.
4 дни / 3 нощувки
345 лв.
Дати: 30.07.2020 г. , 04.09.2020 г.
Почивки в Егейска Турция
Подобни дестинации
Истанбул
Турция
20 екскурзии
2 почивки
Кападокия
8 екскурзии
2 почивки
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: