Истанбул

Вашата оценка
Истанбул
Почивка в Истанбул е ярък пример за това как хармонична почивка на плажа може да се комбинира с динамиката на многомилионния метрополитен град. Разположен на двата бряга на Босфора, градът и неговата дълга крайбрежна ивица привличат туристи от цял свят, често дори само за уикенд в Истанбул.
Плажовете на Мраморно море се намират във Фенербахче и Джадебостан и са подходящи за семейства с деца. Тук водата е плитка, а температурата на водата е с няколко градуса по-висока, отколкото в други области. Отпуснете се на Принцовите острови - те са една от забележителностите на Истанбул. Плажовете на брега на Черно море са концентрирани в европейската част на района. Mестният плажен клуб Узуня е считан за един от най-чистите в областта.

През уикенда в Истанбул задължително опитайте турска баня - казвате, че ако не сте минали през нея, значи никога не сте били наистина чисти. Сред другите забележителности на Истанбул да Дворецът Топкапъ, с многото си дворове и портали, както и харем; Света София пък е забележителна смесица между християнство и исляма. Сградата е едно от чудесата на световната архитектура, днес превърната в музей. Султанахмет или Синята Джамия е единствената джамия в Истанбул с шест минарета. В дворецът Долмабахче се намират и Музеят на часовниците и Кристалният павилион.
Екскурзии в Истанбул
4 дни / 3 нощувки
250 лв.
Дати: 02.04.2020 г.
4 дни / 3 нощувки
335 лв.
Дати: 30.04.2020 г. , 04.06.2020 г.
Почивки в Истанбул
Подобни дестинации
Кападокия
2 почивки
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: