Аржентина

Вашата оценка 5 от 1 глас
Почивка в Аржентина - квинтесенцията на юга. Една добра бройка от местните реалности гордо носят титлата "най-южна." Да започнем с най-южната железопътна линия в света, най-южният град в света, Ушуая, на крайбрежната алея с пристанището, където е толкова приятно за съзерцаване на летни залези, и да завършим с още един пример - най-южните ледници в света

"Сребърната страна" има какво да покаже на света: танго, Евита Перон, футбол и най-красивата жена президент - само началото на списъка. По време на екскурзия в Аржентина можете за рекордно кратко време да получите най-странни преживявания: да слушате непрестанния ромол на ледника, да се скитате по улиците на най-южния град на света, да вземете урок по танго на улицата и да посетите легендарния нос Хорн.

Аржентина е известна като един от водещите световни производители на вино, но последователите на текила, уиски, водка или ракия, също няма да чувстват дефицит на тяхната любима напитка.

Климатът на Аржентина е субтропичен на север, влажен тропически в центъра на страната и умерен в южната част. Не забравяйте, че в южното полукълбо зимата и лятото не свпадат с нашите.

Лятот (декември до февруари) е най-доброто време за посещение на Патагония и Южите Анди. Зимата (май до септември) е идеална за разглеждане на северните и северозападните райони на страната.

Пролетта и есента пък са идеалното време за пътуване до Буенос Айрес, провинциите Кордилерите на Ла Риоха, където има много от забележителностите на Аржентина.

Офертите за Аржентина включват двата вида хотели - местни и международни "вериги". Малко хотели в страната работят със системата "ол инклузив", но много от тях предлагат закуска или полупансион.

За произхода на аржентинското танго знаем, може би приде всичко, че той отдавна се смята, така да се каже, за не много приличен танц, дори в собствената си страна. Все пак, не пропускайте възможността да опитате този известен танц в неговата родина. Забравете за рибните ресторанти в Аржентина - там е почти невъзможно да се намерят. От друга страна месото и виното са едни от най-добрите в света. Аржентинските готвачи са известни със своята майсторска работа с говеждото месо.

Ако решите да се поглезите с добре познат ресторант, трябва да си резервирате маса предварително. В противен случай, ще трябва да чакате на опашка за маса.

Аржентинците казват, че номер едно питие в цяла Латинска Америка - мате - е дадена на човечеството от боговете, които са се смилили над смъртните.

Задължителни за посещение от забележителностите в Аржентина са ледниците в Националния парк и Игуасу. На територията на страната има много паметници със статут на световно наследство на ЮНЕСКО: Национален парк "Лос Гласиарес" в Патагония и "водопад" в провинция Мисионес, пещерата Куева де лас Манос, Област Санта Круз, и още много.

 
 
 
 
 
 
 
 
10 дни / 8 нощувки
5380 лв.
Дати: 27.08.2019 г.
13 дни / 10 нощувки
6899 лв.
Дати: 20.11.2019 г.
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: