Лисабон

Вашата оценка 5 от 1 глас
Лисабон
Лисабон е най-големият град в Португалия и столицата на страната, ще ви отведе до устието на река Тежу, близо до брега на Атлантическия океан. Пастелните къщи и нощния живот са донякъде сходни с Хавана, а синия океан, мостовете и трамваите напомнят на Сан Франциско, а квартала Алфама можете да усетите духът на Северна Африка. Повечето туристите са изненадани от необичайно ярката и наситена краостта на града, била източник на вдъхновение за много поети, писатели, художници и кинодейци.

Не пропускайте квартал Principe Real, който предлага на туристите дизайнерски бутици, антикварни предмети, френски сладкиши и кафе. Той е тих, и в него цари творческа и бохемска атмосфера, благоприятна за късна закуска, дълъг ден или вечерни разходки. В мавританския квартал Алфама в лабиринт от улички, готвачите от ресторантите приготвят меса на скара на улицата, деца играят под слънцето и навсякъде има улични музиканти.

В офертите за Лисабон са включени вечери край брега на реката, традиционна кухня богата на морски дарове и риба от всички видове, ястия с много подправки - дафинови листа, черен пипер, зехтин и сол, повечето ресторанти са малки, семейни и доста евтини.
Екскурзии в Лисабон
7 дни / 6 нощувки
1454 лв.
Дати: 27.12.2019 г.
Почивки в Лисабон
9 дни / 7 нощувки
1349 лв.
Дати: 26.09.2019 г. , 03.10.2019 г.
Подобни дестинации
Порто
Португалия
1 екскурзия
Азорски о-ви
Португалия
о-в Мадейра
Португалия
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: