Почивка в Мадагаскар

Вашата оценка 5 от 1 глас
От гледна точка на пътника (достатъчно любопитен и обичащ високите температури - други дотук не пътуват) Мадагаскар е "континент в миниатюра" - буквално прелива с екзотични форми на живот, много от които се намират само на този остров. Има изгаснали вулкани и високи планини, долини и реки, дъждовни гори и полупустини. На почивка в Мадагаскар няма да намерите луксозни хотели: това е място за тези, които търсят нови преживявания и екзотика.

Климатът в Мадагаскар е тропически и екваториален-мусонен. В различните райони на острова, климатът може да варира много. Средната температура в столицата е 18 ° C, на брега - около 26 ° C. А крайбрежните райони на острова често страдат от опустошителни циклони.

Ако идвате заради плажовете на Мадагаскар, най-горещите зони на острова са северозападния бряг и платото Бемараха, където средната температура е 34 ° C. На върховете на планинските вериги има значителен спад на температурата и слани, както и дъждовен сезон.

В офертите за Мадагаскар ще намерите хотели, обозначени с обичайните "звезди" от една до пет. Но правилата, по които тези "звезди" се дават са често неразбираеми за европейците

В основата на Мадагаскарската кухня е оризът, поднесен със зеленчуци и изключително люти чушки, царевица, месо от зебу, риба, сирене и подправки. Ястията обикновено са много пикантни. Най-известните национални ястия са "ravitutu" (телешко филе с пюре от маниока листа и кокос) и "rumazava" (говеждо задушено с домати и подправки). Феновете на европейската кухня ще оценят местния гъши дроб.

 
 
 
 
 
 
 
 
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: