Кения

Вашата оценка
Тук са само някои от причините, поради които всеки осъзнат турист простет рябва поне веднъж в живота си да отиде на екскурзия в Кения. На първо място, това е земята, откъдето тръгва човешката цивилизация; на второ място, Кения може да бъде с право наричана пъпа на земята - на територията на страната преминава Екватора; трето, само тук можете да видите прословутата "Голяма петорка" в по-голямата част от националните паркове на Кения: слон, лъв, леопард, бивол и носорог. Като цяло, лозунга магическа Кения наистина не е преувеличение: магията наистина е навсякъде!

Оферти за Кения в традиционния смисъл на думата (брега на морето с хотели, дискотеки, ресторанти и други развлечения, присъщи за почивка на плажа) има за Момбаса, Малинди и Ламу. Основната причина обаче туристите да идват в Кения са националните паркове: Амбосели, Уатаму, Масай Мара и др.

Далеч от брега, в западните райони, температурата е винаги гладко, около 23 ° C, с много малки отклонения през цялата година и редовни дъждове. На брега, сезонността е по-силно изразена, и след това температурата е винаги по-висока от 26 ° C. През април-май, в крайбрежната част на Кения започват валежите - "дълги дъждове", от един час или повече. В централната част на страната през нощта е доста студено и дните са горещи и сухи.

Плажовете на Кения са покрити с мек бял пясък, а приливите и отливите на Индийския океан са много осезаеми.

Хотели, с които сме свикнали, има най-вече в градовете, особено в Найроби (тип градски хотели) и Момбаса (крайбрежни хотели). Но по време на сафари в Кения се нощува в така наречените ложи (Lodge) или лагери (Camp). Това е хотел, който се намира или на територията на националните паркове, или в близост до национални паркове. Отличителна черта за тях е, че по външен вид те приличат на традиционните домове на местните жители и се вписват перфектно в околния пейзаж, изградени от екологични материали, и в същото време, съобразени с всички правила за безопасност и комфорт.

В Кения е строго забранено да се пуши на обществени места. Можете да пушите само на определените за това места, или се подгответе да заплатите огромна по размер глоба.

Маски, фигурки, статуи, батик,съдове, направени от издълбани тикви, копия, барабани, кожени, плетени, местен чай и кафе в красива оригинална опаковка, скъпоценни камъни - тук можете да намерите всичко. Най-интересните сувенири от Кения са сандали с подметки, направени от стари гуми, и жилетки - от многоцветни парчета кожа. Казват, че са вечни!

 
 
 
 
 
 
 
 
10 дни / 7 нощувки
3047 лв.
10 дни / 7 нощувки
3047 лв.
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: