Бразилия

Вашата оценка
Амазонската джунгла, златните плажове на Рио де Жанейро, деликатен аромат на кафе, рева на мощните водопади - всичко това, като магнит, привлича милиони туристи от цял свят на почивка в Бразилия. В допълнение, на плажовете в страната - най-известният от които е Копакабана, морето е топло и ясно, а бразилската кухня, както и бразилските жени, спират дъха на туристите дошли на екскурзия до Бразилия.

Карнавалът в Рио е друга популярна туристическа атракция, за която има много оферти за Бразилия.

Климатът в страната е типичен за тропическите страни, и е много различен в различните области - от екваториален до субтропичен. Дъждовният сезон (в Рио - от януари до март, в Салвадор - от април до юни), означава, като правило, не толкова тропически бури, колкото повишена облачност. Пиковете на туристическия сезон са на Нова година и на Карнавала.

Като спомен от Бразилия може да си донесете хамак и красива дантела. Бразилия е и дом на много редки скъпоценни камъни: цитрин, турмалин, диаманти. Можете също така да си купите висококачествени кожени изделия: обувки, чанти, колани и портфейли.

Бразилската кухня се формира от три, на пръв поглед, лошо комбинирани компонента: европейски, африкански и индиански кулинарни традиции. Страната е популярна с стието "Feijoada" (черен боб, месо, зеленчуци, брашно и подправки), пюре от боб и месо, маринован пържен дроб "sarapatel" с различни сосове, изсушено на слънце месо.

От забележителностите на Бразилия първо ще искате да видите първата столица на Бразилия, стария и новия град на Салвадор де Баия, историческия център, където някога е бил пазара за роби и навсякъде, където и да се обърнете ще се насрадите на великолепни образци на колониална архитектура, внимателно реставрирани и частично адаптирани, така че да комбинират полезни функции със световно културно наследство. Сао Пауло пък е най-големият промишлен център не само в Бразилия, но и в цяла Латинска Америка.

Водопадите Игуасу - истинско чудо на света, са разположени в Национален парк "Игуасу", където се срещат реките Парана и Игуасу, на границата между Бразилия, Аржентина и Парагвай.

Всеки бразилски град има поне един футболен стадион - Бразилия държи абсолютния рекорд за броя на стадиони в света.

 
 
 
 
 
 
 
 
10 дни / 7 нощувки
2022
Дати: 28.07.2019 г. , 04.08.2019 г.
13 дни / 11 нощувки
5019 лв.
Дати: 21.02.2020 г.
10 дни / 8 нощувки
5380 лв.
Дати: 27.08.2019 г.
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: