Оферти за екскурзии, почивка и ваканция за о-в Санторини в Гърция

Вашата оценка 5 от 1 глас
о-в Санторини
Санторини е архипелаг от пет острова, известен с голямото си природно разнообразие, чисто море, прекрасни "цветни" плажове на червени, бели и черни и малки камъчета, типично гръцки градове и села. Името му са чували много хора, дори и тези, които не се интересуват от почивка в Санторини, а причината е проста: всички посетители пазят приятни спомени за нежната топлина на слънцето и чистото море.

Ако дойдете на Санторини, непременно ще чуете легендата за това че той е част от изгубената Атлантида - през 1967 г. са намерени разкопки още от минойско време. Археологически резерват "Акротири" ще ви разкрие един древен свят с уникална архитектура и собствен начин на живот. Често в офертите за Санторини е включено посещение до Археологическия музей на Фира.

Почивката на Санторини е свързана и с прекрасната местна кухня - модерни ресторанти, типични гръцки таверни, европейски стил кафенета, заведения за бързо хранене. Известно е използването на голям брой сурови зеленчуци и зеленчуци с пълнеж, чиято тайна се крие не само в умението на готвача, но също така и в местния климат. Всичко поднесено е толкова вкусно и апетитно, а живата музика е със завладяващ ритъм. Санторини е остров е известен с белите си вина.
Подобни дестинации
Атина
Гърция
о-в Крит
Гърция
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: