Кападокия

Вашата оценка
Кападокия
Сърцето на днешна Турция е Кападокия - историческа област, разположена в централната част на страната, изглеждаща така сякаш сте на друга планета. Офертите за Кападокия често включват посещение до Невшехир - един от малкото градове, където хората живеят както преди 500 години - в пещери, превърнати в модерни жилища. Гьореме е основната атракция на тази област - музей на открито, който включва около 30 пещерни църкви. Деринкую пък е древен подземен град в близост до Невшехир, построен през 8-7 век пр.Хр.

Почивката в Кападокия предлага различни развлекателни услуги - каране на ски, етнически фестивали, разходка с балон. Наемете скутер и проучете местността с нейното многообразие от пейзажи, или пък се качете на балон в небесата, за да видите с птичи поглед красотите на долината и да направите уникални снимки.

Отидете по улиците на Гьореме, разгледайте магазините за сувенири, или пък се насладете на древните фрески по стените на храмовете вкопани в скалите. В късния следобед опитайте някой от местните специалитети в ресторантите. След това можете да се качите на хълма Ючхисар и да съзерцавате залязващото над скалите слънце.
Екскурзии в Кападокия
6 дни / 5 нощувки
748 лв.
Дати: 19.10.2020 г. , 02.11.2020 г.
Почивки в Кападокия
Подобни дестинации
Истанбул
Турция
13 екскурзии
1 почивка
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: