Майски Празници в Европа

Вашата оценка
  Екскурзия до Солун, Метеора, Вергина от Варна
Код на оферта: 26291

Маршрут:


279 лв.

4 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  05.09.2024 г., 20.09.2024 г.


 

Програма
Допълнителна информация
Описание / Транспорт:
Условия за пътуване по програмата за Солун - Метеора с 2 нощувки:
Места на тръгване за всички обявени дати:

  • Варна в  22:00 ч.
  • Велико Търново в 01:00 ч.
  • Севлиево в 02:15 ч.


Описание / допълнителни услуги:

  • Посещение на гробницата музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод - 30 лева (без включена входна такса  - за лица от 18 до 64.99 г. - 15 евро; за лица до 17.99 г - безплатно, за лица над 65 г. - 8 EUR)
  • Гръцка вечер с бузуки музика на живо (гръцка салата, основно ястие с гарнитура, 1 узо, бутилка наливно вино за двама, вода и десерт) - 55 лева, при основно ястие с риба (Ципура) - 65 лева.

Важна информация за организацията на допълнителните екскурзии:
Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 15 човека.

Допълнителните екскурзии се провеждат с водач на български език.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 25 дни преди датата на отпътуване.
При заявяване на място цената на допълнителните екскурзии е по-висока.
Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма.

Музейни такси: Византийски музей в Солун (8 EUR); Археологически музей в Солун (8 EUR); входна такса за Метеорските манастири (3 EUR за всеки); входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (за лица от 18 до 64.99 г - 15 EUR, за лица над 65 г. - 8 EUR);
Посочените музейни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси.
Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса на място.
Такса престой в Гърция
В периода Март - Октомври - 1.50 EUR на стая на нощувка в хотел 2*, 3.00 EUR на за стая на нощувка в хотел 3*; 7.00 EUR на за стая на нощувка в хотел 4*; 10.00 EUR на стая на нощувка в хотел 5*. Туристическата градска такса се заплаща задължително на място от туристите,

Програма:
Ден 1
Отпътуване от Варна в 22:00 ч., от Велико Търново в 01:00 ч., от Севлиево в 02:15 ч., по маршрут Кулата – Вергина. Нощен преход.

Ден 2
Пристигане във Вергина - първата столица на древното македонско царство: По желание разглеждане на гробницата музей с местен екскурзовод (доп. заплащане) /около 45 минути/ - едно от от най-големите открития в Гърция през 20 век. Разкрити са неразграбени кралски гробници, една от които на Филип Македонски. Тук са намерени костите на царя поставени в златна урна, съдове използвани от кралското семейство, златни венци и др. Свободно време. Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Отпътуване в 08:00 ч. за Метеора. Пристигане около обяд. Посещение на работилница за икони "Зервопулос" с беседа на български език, разказваща за всички етапи при изработването на икони. Метеора е едно от най-впечатляващите места в Гърция - комплекс от огромни скали, образували се в продължение на милиони години. След създаването на монашеска общност, върховете на скалите се превръщат в дом на монасите. Със силата на тяхната вяра, те правят немислимото - започват да строят манастири на върховете им. Днес на територията на местността има шест действащи манастири. Посещение на два от тях. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Вечерта по желание: Гръцка вечер в традиционна таверна с бузуки музика на живо (доп. заплащане). Нощувка.

Ден 4
Ранна закуска или сух пакет. Освобождаване на хотела и отпътуване за Солун - Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод (включена в цената) -  Бялата кула е един от символите на Солун, разположена на красивата крайбрежна улица; Паметниците на Филип Македонски и Александър Велики; Църквата „Св. Св. Кирил и Методий“; Операта; Римските останки от някогашния укрепен град, Арката на император Галерий, Ротондата „Св. Георги“; Ептапиргио - крепост, от която се открива най-красивата панорама над града и термическия залив (свободно време около 20 минути за разходка и снимки); Църквата „Св. Димитър“ - най-голямият православен храм в Солун, пазещ мощите на светеца. Свободно време. Отпътуване към България.  Пристигане във Севлиево и Велико Търново късно вечерта, във Варна - около и след полунощ.


Подобни оферти
279 лв.
4 дни/ 2 нощувки
дати:
05.09.2024г.
20.09.2024г.
 
Последно разглеждани
Екскурзии
279 лв.
4 дни/ 2 нощувки
дати:
05.09.2024г.
20.09.2024г.
 
Абонамент за оферти
Абонирайте се за нашия е-бюлетин и
получавайте нашите актуални оферти.
   
 
 
 
   
Въведете кода: