Банско

Вашата оценка 5 от 1 глас

Банко е един от най-добрите ски центрове в Източна Европа и климатични курорти в България. Той се намира в югозападната част на страната, на 160 км от София и на 110 км от Пловдив, в подножието на Пирин планина, в Национален парк "Пирин", вписан в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

 

https://admin6.bultravel.eu/images/Loga_Snimki%20-%20Kurorti_BUL/Bansko.jpg Банско се намира на брега на река Глазне, в подножието на най-високата и най-красивата част на Пирин планина, на надморска височина от 925 м над морското равнище, и ски център на 2000 - 2600 метра. Пирин има алпийски характер, и най-високият му връх Вихрен е 2914 m. Банско разполага с модерно австрийско оборудване, първокласни бързи лифтове, безопасни и добре поддържани писти с различна трудност, дължината на кошто достига до 75 км. Не забравяйте, че на уикенд в Банско ходят и сноубордисти: за тях в курорта е специално обзаведен и оборудван с най-съвременна технология. Тук ще намерите и много ски училища за малки и големи, в които работят високо квалифицирани инструктори.

 

Туристите идват на ски и сноуборд в Банско, защото е един от най-бързо развиващите се български курорти, но и предлага разнообразен вечерен и нощен живот, оживена атмосфера и голям избор от забавления - от дискотеки, клубове и барове, до безброй уютни ресторанти с отлично меню.

 

 
  https://admin6.bultravel.eu/images/Bulgaria_city/bansko-vlek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако дойдете на почивка в Банско, който е и най-младия ски курорт в България, ще намерите модерни ски писти, рамо до рамо с девствена природа и градска архитектура. Дългата зима с гарантирано количество сняг е гарантирана. Курортът е заобиколен от езера и планини, подходящи за любителите на активната почивка. А чревоугодниците е малко вероятно да се въздържат от посещение на местните механи с традиционна българска кухня. Офертите за Банско всяка година набират все по-голяма популярност, най-вече заради високото ниво на обслужване и по-ниските, в сравнение с конкурентите курорти, цени.

 

Банско е известен със снега и най-дългия ски сезон (от декември 15-15 май). В последните няколко години Банско непрекъснато инвестира в изграждането на нови луксозни хотели и подобряване на инфраструктурата, включително и на територията в близост до началната станция на кабинковия лифт.

 

Името на курорта идва от старобългарската дума за "господар".

 

 

 

Пътувайте с BulTravel, Вашият онлайн туристически агент. Планирайте свободното си време и организирайте своята ваканция в Банско или екскурзия до Рила планина. Резервирайки с BulTravel, вземете отстъпка и спестете пари. Приятно прекарване на Вашата мечтана почивка.