Слънчев Бряг

Вашата оценка 5 от 1 глас

Елате и изживейте своята незабравима лятна ваканция в Слънчев бряг


Проектирането и изграждането на Слънчев бряг е започнало през 1958 година. Заедно с одобрения проект стартира и изграждане на лесопарк към него. На територията на комплекса около него са засадени повече от 300 000 широколистни и иглолистни дървета, 100 000 рози и 200 000 дюнни треви. За съжаление днес много от тази растителност е безвъзвратно загубена за сметка на бързоразвиващото се строителство в региона. За щастие, днес тенденцията за бързото застояване намалява, а собствениците на хотели и заведения в курорта обръщат все повече внимание на зелените площи и залесяването.

Перфектният климат и прекрасните за сезона 170 дни слънцегреене от май до октомври го правят отлична дестинация за ранна и по-късна почивка на морския бряг. Плажната ивица се състои от златист и фин пясък, а дължината достига впечатляващите 10 км.

 

Бързото му разрастване и възможностите, които предлага за забавления и отдих правят курорта най-големият от този тип на Българското Черноморие.

 

 Курорта е предпочитан и за младежка ваканция, но от няколко години насам с голяма бързина става популярен като подходящ за млади хора, които търсят не само почивка на плажната ивица, но и нощни забавления и емоции.

 

 

 

 

 

 

 

Много от гостите сравняват Слънчев бряг с Лас Вегас, благодарение на шумните казина, дискотеки и различни шоу програми, които могат да бъдат посетени в малките часове на деня, а дори и през деня. Купона никога не спира.

 

 

 

 

 

 

В миналото Слънчев бряг е бил домакин на фестивала „Златния Орфей“, докато се сега се превърнал в предпочитано място за провеждане на модни конкурси за красота, различни игри и конкурси.

 

Атракциите, които очакват гостите на курорта започват от детските лунапаркове и кътчета за забавление, а по-големите посетители могат да се забавляват с водни спортове като водни ски, сърф, кайт сърфинг, плажен волейбол, каране на джет, летене с парапланер, конна езда, мини голф, множество открити и закрити басейни, красиви и забавни аквапаркове и други.

 

За любителите на адреналина туристическите агенции предлагат възможност за сафари в стръмните склонове на българските планини.

 

Слънчев бряг е удостоен с награда „Син Флаг“, заради чистата природа, финия пясък, добрите плажовете и мекия климат.

Много от туристите предпочитат да се разходят из китните ни градчета, запазили автентичната култура и бит от периода на Българското възраждане.

 

В курорта, можете да се насладите и да опитате не само българска кухня, но и много азиатска, европейска и американска кухня.

 

Истинското шоу и емоции завладяват Слънчев бряг с настъпването на вечерта. Клубовете и дискотеките са препълнени с млади хора, които са настроени за танци и забавления. Силната модерна музика, различните светлини и шоу програми завладяват курорта и създават една наистина неповторима и уникална атмосфера.

Това е курорта, който никога не спи, с всеки изминал ден забавленията и изненадите се увеличават, а тук идват все повече туристи искащи да усетят духа и настроението на живота в Слънчев бряг.

 

Докоснете се до магията на Слънчев бряг с горещите оферти на Бултравел.

 

Пътувайте с BulTravel, Вашият онлайн туристически агент. Планирайте свободното си време и организирайте своята ваканция в Слънчев бряг или Несебър. Резервирайки с BulTravel, вземете отстъпка и спестете пари. Приятно прекарване на Вашата мечтана почивка.